sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Kaakaokakkupohja, gluteeniton


Ainesosat:

munia
sokeria
gluteenitonta jauhoseosta
perunajauhoja
leivinjauhetta 1-2 tl
kaakaojauhetta n. ½ dl


Leikkaa leivinpaperista kakkuvuoan pohjan kokoinen pala. Voitele vuoka rasvalla, ja aseta leivinpaperin pala vuoan pohjalle. Tällöin vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.


Ota kaksi suurta samankokoista lasia, ja riko munat toiseen lasiin. Riko munia sen verran kuin tarvitset, tähän pohjaan tuli viisi munaa. Kaada toiseen lasiin yhtä paljon sokeria kuin toisessa lasissa on munia. Kaada tämän jälkeen sokeri vatkauskulhoon.


Ota taas se tyhjä lasi munalasin viereen, ja lisää siihen noin puoli desiä kaakaojauhetta. Lisää vielä gluteenittomia jauhoja ja perunajauhoja noin puolet ja puolet, niin että kaikkia jauhoja on yhteensä saman verran kuin munia on toisessa lasissa. Lisää lopuksi päälle vielä 2 tl leivinjauhetta, ja sekoita jauhot lasissa sekaisin.


Kaada munat vatkauskulhoon, ja vaahdota sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos vaahdon sekaan nuolijalla varovasti käännellen.


Kaada taikina vuokaan, ja paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeile esim. grillitikulla kakun kypsyyttä. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, on pohja valmis.


Anna pohjan jäähtyä hetki vuoassa, ja kumoa sitten esim. leivinpaperin päälle.


Leikkaa pohja kolmeen osaan terävällä veitsellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti