maanantai 28. syyskuuta 2015

Vaaleanpunainen pitsikakku

Siskoni syntymäpäiviä juhlittiin pari viikkoa sitten, ja halusin yllättää siskoni täytekakulla. Halusin kakusta hyvin hempeän ja romanttisen, joten valitsin väriksi vaaleanpunaisen, ja koristeeksi tein sokeripitsiä ja ruusun. Ja oikein nätti kakku tulikin :)


Tein kakkua varten gluteenittoman neljän munan kakkupohjan. Ota kaksi suurehkoa, saman kokoista lasia, riko neljä munaa toiseen lasiin, ja kaada toiseen lasiin saman verran sokeria. Kaada sokeri vatkauskulhoon, ja mittaa sitten samaan lasiin taas yhtä paljon munien kanssa gluteenitonta jauhoa ja perunajauhoja (suhde noin 2/3 osaa glut. jauhoja ja 1/3 osaa perunajauhoja. Lisää vielä päälle 1 tl leivinjauhetta ja sekoita ne lasissa sekaisin.


Halusin tehdä kakusta pinkin myös sisältä päin, joten värjäsin kakkutaikinan Wiltonin pinkillä pastavärillä.


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kun vaahto on melkein valmista, lisää pastaväri ja vaahdota taikina loppuun. Siivilöi jauhoseosta taikinan joukkoon, ja kääntele samalla taikina varovasti kaapimella tasaiseksi. Älä vatkaa.



Leikkaa leivinpaperista kakkuvuoan pohjan kokoinen pala, voitele vuoka ja aseta leivinpaperi kakkuvuoan pohjalle. Kaada taikina vuokaan, ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeile esim. grillitikulla onko kakkupohja varmasti kypsä.


Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan, ja valmista täytteet.


Kokoan täytekakut yleensä aina suoraan vuokaan, ja vuoraan vuoan tuorekelmulla, jotta saan kakun pois vuoasta ehjänä.


Suklaatäyte:
2,5 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
120 g fazerin maitosuklaata

Sulata suklaa mikrossa. Jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto sekä sulatettu suklaa, vatkaa hyvin sekaisin.


Vadelmatäyte:
2,5 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
200 g vadelmia
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja jäiset kotimaiset vadelmat. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, ne tulee keittää ennen käyttöä. Lisää viimeiseksi vaniljakreemijauhe. Vatkaa tasaiseksi.


Täytä kakku kelmutettuun vuokaan, ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.


Kuorrutteena käytin vaaleanpunaista sokerimassaa.


Kaulitse sokerimassa tomusokeria apuna käyttäen suureksi levyksi. Mittaa että massa riittää varmasti koko kakun ympärille.


Nosta kaulittu massa varovasti kakun päälle, ja tasoita sileäksi. Leikkaa ja kääri ylimääräinen massa ilmatiiviisti esim.  tuorekelmun sisään, siitä voi tehdä myöhemmin koristeita.


Tähän kakkuun halusin pitsiä kulkemaan kakun ympäri. Katso edellisestä postauksesta sokeripitsin teko-ohjeet :)


Liimaa pitsi kakun pintaan kiinni esim. elintarvikeliimalla. 



Kakun alareunaa varten pyörittelin sokerimassasta palloja, joiden halkaisija on noin 1,5 senttiä. Liimasin pallerot kakkuun elintarvikeliimalla.



Tein kakun päälle vielä yhden sokerimassaruusun, ja sen vierelle pääsi vielä kultainen kruunu. Varsinainen prinsessakakku :)


Lähikuvaa ruususta.



Ja kakku paketissa valmiina siskon syntymäpäiväjuhlia varten :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti