Keksipohja:
n. 200 g digestive keksejä
n. 100 g voita/rasvaa
Täyte:
125 g tummaa suklaata
2 liivatelehteä (ja 2 rkl vettä)
2,5 dl vispikermaa
2 kananmunaa ( 2 valkuaista ja 2 keltuaista)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
Aloita murskaamalla keksit. Yksi helppo tapa, jota itse käytän, on laittaa keksit vahvaan pakastepussiin, jonka sisällä keksit murskataan. Murskaamiseen voi käyttää esim. kaulinta, jolla homma hoituu nopeasti ja helposti :) Eikä ole joka paikka täynnä keksimuruja ;)
Tämä kakku on muuten tosi helppo muuttaa gluteenittomaksi vaihtamalla digestive keksit johonkin gluteenittomaan keksiin ;)
Sulata voi mikrossa. Sulan voin voi kaataa siihen samaan pussiin, jossa keksimurska on. Sekoita voi ja keksimurska keskenään pyörittelemällä pussia käsissä.
Kaada voikeksimurska irtopohjavuoan pohjalle, ja tasoita pinta tasaiseksi.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Sulata suklaa mikrossa. Paloittele suklaa ensin syvälle lautaselle, ja mikrota sen jälkeen aina hetki kerrallaan. Ensin vaikka 20 sekuntia, sitten 15 sekuntia ja sitten enää 10 sekuntia kerrallaan. Sekoittele suklaata joka välissä, jotta näet koska suklaa alkaa olla tarpeeksi sulaa. Jos sulatat suklaata heti vaikka minuutin kerrallaan, se palaa. Jätä suklaa sivuun jäähtymään.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Pese välissä vatkaimen vispilät, ja vatkaa eri kulhossa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Kuumenna mikrossa mukissa vesitilkka. Purista liivatteista kylmä vesi pois, ja sulata ne kuumaan veteen. Jätä hetkeksi sivuun jäähtymään.
Sekoita tuorejuusto, sokeri, keltuaiset ja jäähtynyt sulatettu suklaa hyvin keskenään. Lisää hetken jäähtynyt liivateseos ohuena norona koko ajan hyvin sekoittaen täytteen joukkoon.
Lisää kermavaahto ja valkuaisvaahto täytteen joukkoon varovasti käännellen. Älä vatkaa. Sekoita tasaiseksi, ja kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti