sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Tiikerikakku


200 g voita/margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
½ dl tummaa kaakaota
½ dl maitoa


Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri kulhossa keskenään, ja siirrä hetkeksi sivuun odottamaan.


Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri keskenään.


Lisää kananmunat vaahdon joukkoon yksitellen, aina välissä vatkaten.


Lisää jauhoseos taikinaan.


Siirrä taikinasta noin 1/3 osa eri kulhoon.


Lisää pienempään taikinamäärään tumma kaakao (kaakao kannattaa siivilöidä) sekä maito. Sekoita tasaiseksi.


Voitele (ja korppujauhota) kakkuvuoka.


Voit lisätä taikinan kakkuvuokaan ihan lusikoimalla vuorotellen tummaa sekä vaaleaa taikinaa. Itse laitoin taikinat kertakäyttöisiin pursotinpusseihin, joista ne on helppo annostella kakkuvuokaan tasaisesti.


Lisää siis vuorotellen vaaleaa sekä tummaa taikinaa kakkuvuokaan. Perinteinen tyyli on laittaa ensin puolet vaaleasta taikinasta, sitten koko tumma taikina ja lopuksi loput vaaleasta. Itse pidän raidallisemmasta versiosta ja tein viisi eri kerrosta. Tämä on makuasia kuinka tämän haluaa toteuttaa :) Voit vielä lopuksi työnnellä haarukalla taikinaa, jotta raidat muodostuvat selkeämmiksi.
Paista kakku 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile esim. grillitikulla kakun kypsyyttä.



Kumoa hetken jäähtynyt kakku tarjoilualustalle.




Nami nami :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti