sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Ystävänpäivän leivokset


Ystävänpäivä, mikä ihana tekosyy taas leipoa jotakin herkullista :) Tällainen ohje löytyy helmikuun yhteishyvän ruoka-vihkosesta, ja pakkohan näitä oli päästä kokeilemaan. Vaihdoin vain vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin, niin sopivat sitten kaikille.

Pohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
½ dl gluteenittomia jauhoja (tai vehnäjauhoja)
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
3 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
250 g mascarponejuustoa
120 g marianne-rouhetta
5 liivatelehteä
1 dl maitoa

Pinnalle esim.
30 g marianne-rouhetta
(värjättyä) kermavaahtoa
vadelmia tai mansikoita
nonparelleja yms.


Sekoita jauhot, perunajauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja jätä hetkeksi sivuun odottamaan.


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.



Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet munasokeri-vaahtoon. Kääntele varovasti tasaiseksi nuolijalla.



Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pohja 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kokeile coctail-tikulla pohjan kypsyyttä. Anna pohjan hieman jäähtyä, ja kumoa se sen jälkeen sokeroidulle leivinpaperille. Jätä jäähtymään ja valmista täyte.


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää samalla tomusokeria koko ajan vatkaten.


Ota marianne-rouheesta noin 30 grammaa sivuun, jos haluat koristella leivoksia ripottelemalla rouhetta leivosten päälle.


Lisää kermavaahtoon mascarponejuusto sekä loput marianne-rouheesta. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna maito mikrossa. Purista liivatteista kylmä vesi pois, ja liota liivatteet kuumaan maitoon. Lisää liivateseos ohuena norona kermaseokseen koko ajan samalla vatkaten. Laita valmis täyte ihan hetkeksi jääkaappiin, jotta se jähmettyy hieman eikä näin sitten valu karkuun täyttövaiheessa.


Leikkaa pohja puoliksi. Aseta toinen pohja tasaiselle alustalle, levitä täyte sen päälle ja aseta toinen pohjan puolikas kanneksi. Painele tasaiseksi.




Laita tuorekelmua kakun ympärille, ja laita päälle leikkuulauta. Laita jääkaappiin jähmettymään ainakin pariksi tunniksi.


Kun kakku on jähmettynyt, leikkaa se annospaloihin. Voit leikata sen ihan veitsellä neliöiksi, tai jos sinulla on jokin korkeareunainen muotti, voit tehdä sillä erimallisia paloja. Koristele lopuksi mielesi ja makusi mukaan. Nauti :)






Ihanaa ystävänpäivää kaikille <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti