Tällainen Espoo Blues-aiheinen kakku tuli tehtyä yhdelle jääkiekkofanille :)
Paistoin kakkua varten viiden munan sokerikakkupohjan. Käytin pohjan tekemiseen kahden samankokoisen lasin tekniikkaa: eli riko isoon lasiin viisi munaa (tai niin monta kuin itse tarvitset), ja mittaa toiseen samankokoiseen lasiin yhtä paljon sokeria. Kaada sokeri vatkauskulhoon ja mittaa samaan lasiin noin 2/3 osaa vehnäjauhoja, 1/3 osaa perunajauhoja ja 1 tl leivinjauhetta, niin että jauhoseosta on taas saman verran kuin munia. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, ja lisää jauhoseos varovasti nuolijalla sekoitellen. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Täytin kakun taas paistovuokaan, niin kakusta tulee ihanan tasainen, eivätkä täytteet pääse karkaamaan. Tähän kakkuun tuli täytteiksi vadelmatäyte mansikka/vadelmahillolla, sekä hedelmäinen täyte toiseen kerrokseen. Täyttämisen jälkeen kelmut kakun ympärille ja jääkaappiin hyytymään.
Blues-logoa varten tulostin netistä logon kuvan, jota käytin sabluunana. Tein logon neljästä osasta, niin sain mittasuhteet pysymään tarkempina. En halunnut kuvasta myöskään liian paksua, jotta kakkua pystyisi vielä leikkaamaankin kaiken sokerimassan läpi.
Päällinen on satin ice kuorrutetta. Kaulitsin massan ensin suureksi levyksi, jonka nostin kakun päälle (kuorrutin kakun ensin kauttaaltaan voikreemillä). Tasoitin pinnan käsin, ja leikkasin ylimääräiset veitsellä pois.
Liimasin logon kakun päälle elintarvikeliimalla.
Kakun reunoille kaulitsin vielä sinisestä sokerimassasta reunuksen, jonka yläreunaan painoin kuvioinnin reunamuotilla. Liimasin tämänkin kiinni elintarvikeliimalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti