Lettutaikina:
1 l maitoa
5 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 tl suolaa
3 rkl sokeria
paistamiseen voita
Kaada maito kulhoon, ja riko munat sinne. Lisää myös suola ja sokeri. Vispilöi sekaisin.
Lisää vehnäjauhot desi kerrallaan, ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia ennen paistamista.
Jokaisella on varmasti oma tyylinsä ja omat välineet millä letut paistaa. Itse annostelen taikinaa pannulle tuollaisella metallisella desimitalla. Jokaisesta letusta tulee samanpaksuinen, ja mitta on kätevä jättää roikkumaan taikinakulhon sisäreunalle aina paiston ajaksi.
Tällä määrällä lettutaikinaa tulee noin 18 kpl isoja lettuja, jos käyttää vajaan desin taikinaa per lettu. Jos syöjiä on vähemmän, voi taikinan aineet puolittaa.
Lettujen kanssa voi tarjota hilloa, kermavaahtoa, jäätelöä, marjoja, tai mistä nyt sitten sattuu pitämään. Me laitoimme lasten kanssa viime kerralla nutellaa, ja ai että kun olivat herkkuja ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti