sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Turkoosi gerberakakku

Tällaisen kakun tein tuttavani syntymäpäiville. Hänellä ei ollut mitään toiveita kakun ulkonäköön liittyen, joten hän antoi minulle ihan vapaat kädet ja pyysi yllättämään hänet. Yritän aina kuitenkin tehdä kakusta edes hieman saajansa näköisen, joten kyselin hieman lempiväriä ja aiheita. Väreistä hän mainitsi turkoosin ja pinkin, ja lempikukakseen kertoi gerberan. Hyvä, näillä päästään jo pitkälle, ja niiden ympärille lähdin sitten kakkua toteuttamaan.


Pohja on tavallinen kuuden munan sokerikakkupohja.


Täytteiksi tuli vaniljaa ja vadelmaa. Täytin kakun edellisenä päivänä vuokaan, ja kumosin tarjoilupäivänä alustalle.


Kuorrutteessa on kermavaahtoa sekä vaniljarahkaa, jonka värjäsin pastaväreillä turkoosiksi. Kuorrutin ensin koko kakun kauttaaltaan ohuella kerroksella kermarahkaa, ja laitoin lopun kerman pursotinpussiin. En laittanut tyllaa, vaan leikkasin vain pussin päähän pienen reiän.


Pursotin ensin kakun reunoille pystysuoraan palleroita, jotka pyyhkäisin toisesta reunasta kakun pintaa vasten. Käytin tähän ihan tavallista pikkulusikkaa. Seuraavat pallerot pursotetaan aina hieman edemmäs kuin edelliset, niin että se pyyhkäisyjälki jää uuden pursotuksen alle (katso kuvat). Viimeistä pystyriviä ei oikein pysty enää pyyhkäisemään, vaan se jää palleroiksi.




Homma on hieman hidasta, mutta lopputuloksesta tulee hauska :)



Päälle tein samalla lailla, mutta nyt pursotin vain yhden palleron kerralla. Eli yksi pursotus ja pyyhkäisy, pursotus ja pyyhkäisy... Tässä on hyvä olla pyörivä alusta, niin homma käy vähän helpommin.


Tässä valmis pursotus :)


Pinkit gerberat olin tehnyt pari päivää aiemmin, jotta ne ehtivät kuivua.



Pinkit kukat sopivat niin hyvin yhteen turkoosin kuorrutteen kanssa :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti