lauantai 1. elokuuta 2015

Kerroskakku rippijuhliin

Siskoni pääsi ripille, ja pyysi minua tekemään kakun rippijuhliinsa. Toiveena hänellä oli, että kakku olisi vaaleanpunainen, kaksikerroksinen ja siinä olisi perhosia. Kuorrutteeksi valitsimme yhdessä sokerimassan. Tein kakusta gluteenittoman ja vähälaktoosisen, niin ei tarvinnut erikseen lähteä tekemään pienempää gluteenitonta versiota kakusta.


Vaikka kakku olikin kaksikerroksinen, paistoin varmuuden vuoksi kolme kakkupohjaa, jotta saisin kerroksista varmasti tarpeeksi korkeat. Väliin tuli molempiin kerroksiin mansikka- ja vadelmahyydykkeistä tehdyt mousset, sekä mansikka-vadelmahilloa. Kostutus maidolla ja vaniljasokerilla. Sokerimassan alle laitoin vielä voikreemiä.


Gerberat olin tehnyt sokerimassasta jo aiemmin valmiiksi, jotta ne ehtisivät kuivua kunnolla. Värjäsin kukkia varten valkoista sokerimassaa pinkillä pastavärillä, niin sain kivoja sävyeroja niihin. Keskustat olen töpötellyt tomuvärillä rusehtaviksi.





Perhoset tilasin verkkokaupasta, ne eivät ole syötäviä. Tarkoitus oli saada mahdollisimman aidon näköisiä perhosia, ja sokerimassasta ne olisi ollut aika vaikea toteuttaa.



 Lopputuloksesta tuli aika ihana, sisko oli tyytyväinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti