perjantai 14. elokuuta 2015

Vadelmapiirakka

Tässä olisi yksi vadelmapiirakkaohje, tällä ohjeella tulee todella hyvä ja mehevä piirakka. Ohjetta on helppo soveltaa vaihtamalla marjoja tai rahkan makua. En muista mistä resepti on alunperin otettu. Olen sen kirjoittanut joskus paperille ylös, ja siitä lähtien tehnyt lähes aina tällä reseptillä marjapiirakat. Suosittelen kokeilemaan ;)


Pohja:
100 g voita/margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
3,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 prk (200g) kuningatar rahkaa
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

Lisäksi n. 200 g vadelmia


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmuna. Lisää vielä vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Voitele piirakkavuoka rasvalla, ja painele taikina pohjalle. Painele taikinaa myös hieman reunoja pitkin ylöspäin.




Valmista täyte. Sekoita rahka sekä kerma kulhossa keskenään tasaiseksi. Lisää vaniljasokeri. Kaada täyte pohjataikinan päälle.




Ripottele vadelmat vielä täytteen päälle. Voit käyttää joko tuoreita tai jäisiä vadelmia. Tässä piirakassa käytin jäisiä vadelmia, ja ne olivat aika murskaantuneita, joten vain sirottelin vadelmamuruset ympäri piirakkaa. Tämän postauksen ekassa kuvassa näkyvän piirakan olen tehnyt aikaisemmin. Siinä käytin tuoreita kotimaisia vadelmia, jotka asettelin kauniisti piirakan päälle. Makuunhan tuo ei vaikuta millään lailla miten ne vadelmat siihen piirakan päälle asettelee ;)



Paista piirakkaa 175 asteessa noin 45 minuuttia, niin että pohjan reunat ovat saaneet hieman rusehtavaa väriä. Älä pelästy, piirakan täyte on hyvin löysää uunista otettaessa. Se kyllä hyytyy kunhan piirakka on hieman jäähtynyt :) Parasta piirakka on tuoreena vielä hieman lämpimänä, joten kannattaa tehdä piirakka vasta tarjoilupäivänä jos on tulossa vieraita päiväkahville ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti