sunnuntai 2. elokuuta 2015

Mustikkapiirakka

Mustikkasato on parhaimmillaan, ja se kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Tässä olisi yksi kiva ja hyvänmakuinen mustikkapiirakan ohje, joka on helppo ja nopea tehdä.


Pohja:
150 g rasvaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Päälle:
mustikoita oman maun mukaan
½ dl sokeria


Sekoita rasva ja sokeri keskenään. Lisää muna. Sekoita eri kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe ja kaneli keskenään.



Lisää jauhoseos taikinaan, ja sekoita hyvin. Valmis taikina näyttää tältä.


Voitele pyöreä piirakkavuoka ja levitä taikina vuokaan.




Ripottele mustikoita pohjan päälle oman maun mukaan. Lisää viimeiseksi sokeri.



Paista piirakka uunissa 175 asteessa 35-40 minuuttia.



Herkuttele ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti