Voikreemiä on hyvä käyttää silloin, kun kuorrutetaan kakku marsipaanilla tai sokerimassalla. Kreemi toimii kosteuden eristäjänä, ja ilman sitä sokerimassa/marsipaani saattaa alkaa kostumaan ja valumaan kakun päältä pois. Suosittelen siis laittamaan kreemin, jos päällystät kakun jollakin massalla. Kermakakkuun kreemiä ei tarvita. Tällä määrällä tulee aika reilu satsi, riittää hyvin yhden ison, tai kahden pienen kakun kuorruttamiseen. Puolita määrät, jos tarvitset kreemiä vain yhteen pieneen kakkuun.
Voikreemi:
125 g voita
1 tl vaniljasokeria
250 g tomusokeria
1 rkl vettä
Mittaa kulhoon valmiiksi 250 grammaa tomusokeria. Ei haittaa jos menee muutama gramma yli tai ali.
Ota voi ajoissa huoneen lämpöön pehmenemään, tai pehmennä voita ihan vähän aikaa mikrossa. Mutta älä sulata. Vatkaa voi sähkövatkaimella notkeaksi.
Lisää vaniljasokeri, ja vatkaa sekaisin voin kanssa.
Lisää tomusokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
Tässä vaiheessa kreemi on tosi tönkköä. Lisää huoneenlämpöinen vesi, ja vatkaa vielä hetki kunnes kreemi on tasaista.
Valmis kreemi näyttää tältä. Sen pitäisi olla pehmeää ja helposti levitettävää. Jos kreemi jäi kuitenkin kovin tönköksi, sitä voi hieman mikrottaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti